· 

Brew – Enjoy – Empty – Repeat – BEER

Brew – Enjoy – Empty – Repeat – BEER

 

En toen was daar een groep eindeloos ambitieuze vrouwen met een grote liefde voor bier en mega grijnzen: BierBitches. Als je elkaar zo’n beetje overal tegenkomt dan wordt het wel tijd dat we daar eens wat mee gaan doen.

“Laten we dan ook gaan bloggen!” werd er meteen geroepen. “Ja, dat is leuk voor de mensen dan weten ze hoe ons bierig leven eruitziet.” Dus vanaf heden ben ik een B-B-B. Klinkt als een heftige workout, maar behalve beetje spierballen van de moutzakken ben ik weinig sportief. Ik noem sporten ook liever ‘onderhoud’, want daar doe ik dan wel aan. Oké side step.

Een B-B-B: Bloggende BierBitch of Bloggende BierSommelier Brouwer.

 

Mijn carrière in de bierwereld heb ik vooral te danken aan het feit dat ik mijn leven leef in HOOFDLETTERS en uitroeptekens. Als je mij enthousiast hebt dan krijg je een volmondige JA! en ga ik 100% vol gas. Dan word je in 5 jaar tijd Internationaal BierSommelier, brouwer en partner in Brouwerij St. Joris.

Net als bij iedereen gaat dit niet zonder slag of stoot. Wanneer ik weer eens van mijn brouwwolk ben gevallen, trek ik een statement t-shirt (bij voorkeur met glitters) aan, stap ik op mijn eenhoorn en ga ik er weer voor. Zo, nu weten jullie waar ik weer blij van word. Dit heeft overigens thuis ook echt een term: Jetterig.

Als het gaat om de brouwerij en het vak van brouwer, was ik van mening dat ik nog wel meer kennis van zaken mocht krijgen. Daarom ben ik vorig jaar gestart met de eerste brouwopleiding in Nederland. 

 

Trust me, de bierwereld is tof! Dagelijks mag ik werken met een mooi product, inspirerende mensen en bij brouwerijen en horecazaken die op mijn wish list komen. Wordt toch tijd dat ik eens die staatsloterij ga winnen… Voor iedereen die denkt dat wij door onze passie heel de dag een beetje bier zitten te drinken, onder het mom van ‘productanalyse’ zit er toch ook wel naast. Een brouwerij draaien, je bier verkopen en een succesvol BierSommelier zijn is hard werken. Lange dagen, altijd op en onderweg en constant je kennis blijven bijspijkeren. Maar voor mij weegt dit niet op tegen de energie die ik krijg van dit vak.

Wat wel een bijkomend voordeel is van dit werk, is dat het thuisfront snel mee is in het verhaal. Op verjaardagen hangen mensen aan hun lippen als ze vertellen dat vriendin/dochter/nicht in de bierbusiness werkt. Dikke kans dat ik namelijk schitter in afwezigheid op die verjaardag omdat ik ergens anders gave bierdingen aan het doen ben. Overigens komt manlief nog niet veel verder dan ‘hoppig’ als we samen bier drinken, daar moet ik toch maar eens wat mee gaan doen.

En nee, je hoeft ook niet in paniek te raken als er een BierSommelier bij je over de vloer komt voor een borrel, van een goed glas koud pils worden wij ook vaak heel gelukkig.

 

Deze Bitches werken hard om een positieve bijdrage aan te leveren aan de branche door onze grote liefde voor het vak en met een mega grijns. Wij willen elkaar en anderen meenemen in onze kennis en ons enthousiasme, zodat we met zijn allen de bierbranche laten floreren. Hopelijk zijn jullie er klaar voor want wij zijn wel all over the place en komen alleen voor het bier ;) 

Reactie schrijven

Commentaren: 0