· 

Say my name, say my name...

 

Mijn God, moet ik gaan bloggen? Dat lag niet in de lijn der verwachtingen van mijn leven, maar ja, het leek mij leuk een clubske op te richten en daar hoort blijkbaar ook bloggen bij…

Ik ben te vroeg geboren zei ik al tegen mijn medebitches. Een lesje Insta, FB, bloggen en misschien Untappd lijkt wel handig… Alsof ik niet genoeg te doen heb.

 

Maar leuk! Wie A zegt moet ook B zeggen. Dus, hi, hier ben ik! :-)

Voor degene die mij nog niet kennen, mijn naam is Yu Mey Kwee, waarbij Yu en Mey mijn twee voornamen zijn en Kwee mijn achternaam. De twee voornamen worden bij mij allebei uitgesproken. Bij een eerste meeting met de dames werd er gevraagd hoe vaak mijn naam verkeerd wordt uitgesproken. Ik ben opgehouden met tellen. Ook hoe vaak het fout geschreven wordt. Ik heb het opgegeven te corrigeren. Noem mij maar zoals je wilt. En ga je maar een beetje schuldig voelen als je erachter komt dat je het fout uitspreekt of als het verkeerd in je telefoon staat ;-) .

 

Misschien is dit een mooi moment om maar eens wat opheldering te geven over mijn naam. Yu is de generatie naam (o ja, het is een Chinese naam, voor degene die die link niet gelegd hadden). Mijn broer zijn eerste naam is ook Yu en als we nog meer broers of zussen gehad hadden, waren hun eerste namen ook Yu geweest. Yu spreek je uit als Yu (Ju) en niet als You, Yoe, Sju of Sjoe, want je zegt Jus d’Orange en is deze Yu zonder S! Als tegenhanger heb ik eens in een gesprek alle U’s als OE’s of OU’s uitgesproken, wat erg op de lachspieren werkt, believe me. Mey spreek je gewoon uit als Mee of op zijn Engels de maand Mei (ik ben ook geboren in Mei, toevallig!). Eigenlijk spreek je het uit als Jumeej alleen zo schrijf je het niet, en zeker ZONDER streepje, want het zijn gewoon twee namen.

 

Er zijn nu vast wat mensen die mijn naam gaan aanpassen in hun telefoon….

 

Dan is vaak de volgende vraag waar ik vandaan kom… Ook zo’n goede. Ik heb een lange en een korte versie, maar zal voor deze blog de korte versie geven want anders blijf ik niet binnen de gestelde 800 woorden: Ik ben half Chinees, via Indonesië, kwart Nederlands, kwart Duits en geboren in Brazilië. Dus ja, ik was dit WK voor Brazilië en vond het onbegrijpelijk dat de stabiele factor in mijn leven respectievelijk opeens voor Zwitserland, Costa Rica, Servië en Mexico was. Hij wilde graag strijd op de bank, maar gelukkig vind ik voetbal niet belangrijk genoeg om daar strijd over te hebben. Hij heeft het tot de laatste snik volgehouden om voor de tegenpartij te zijn. 

 

Maar nee, het is geen frustratie of irritatie v.w.b. mijn naam, sommige momenten daar gelaten. Het leek mij een leuk begin voor een introductie van mijzelf. Er komen vast nog genoeg bierverhalen aan. Ik schijn al mijn eigen bier te hebben, een collega wees mij daar al jaren geleden op (verkeerd geschreven, maar who cares). 

 

Wel ter verduidelijking: Yum is het in het kort voor intimi, Yummie alleen voor een paar hele speciale mensen en voor de rest is het gewoon Yu Mey.... ;-) ;-)

 

En o ja, ik houd van bier! Dat is nog een puntje dat in deze blog uitgelicht dient te worden. Bijna vergeten. Ik kan er een aparte blog aan wijden wiens schuld dat is, maar dat is een te lang verhaal voor deze keer.

In mijn portfolio staat al het één en ander over mijn bierleven maar het avontuur dat ik nu met deze zes meiden aan ga is een nieuwe weg in de bierwereld die ik met veel enthousiasme bega. In de afgelopen jaren al zoveel lol gehad met die meiden, samen of apart, dus krachten bundelen en samen sta je sterker. En nee, we willen geen tegenbeweging zijn van wie of wat dan ook, maar de bierwereld in zijn algemeen aanvullen en mijn uitgangspunt is: 'Bier is leuk! Samen, met zijn allen, kunnen we het alleen maar NOG leuker maken.' Want ik ben gek op lachen. 

Dat het normaal wordt dat vrouwen bier drinken, het lekker vinden en misschien ook wat vanaf weten, dat is mijn wens.

Vier jaar geleden kreeg ik nog de vraag: 'Maar meisje, weet je niet hoe je een fust moet verwisselen?' Dank voor het compliment, maar blijkbaar begreep de persoon in kwestie de zin 'die is op' niet, wat laat zien dat vrouwen nog steeds niet volwaardig gezien worden achter een bar of in de bierwereld door sommige mensen. En believe me, ik heb nog nooit iemand over de bar heen willen trekken, maar dat scheelde weinig....

Reactie schrijven

Commentaren: 0