· 

Portfolio Maaike

Naam: Maaike Zilverberg

 

Met bier begonnen sinds: 2014. Eigenlijk dronk ik nooit bier. Ik vond het niet lekker. Altijd gewoon een wijntje of een mix drankje. Totdat voor de ZOVEELSTE (!!) keer de wijn niet te zuipen was op het zoveelste festival en ik gewoon pils kreeg aangeleverd alsof het water was. Ging eigenlijk best goed, was eigenlijk helemaal niet ‘vies’. Sterker nog: Ging erin alsof het water was! Dat ik daar niet eerder aan gedacht had… Op dat moment werkte ik nog in de horeca waar mijn absolute hart ligt. Maar toch kon ik het niet meer combineren met mijn privéleven en liep ik daarin behoorlijk vast. Maar ja.. wat ga je dan doen? Kantoor? Sales? Ik kreeg het al benauwd van het idee…

Totdat ik op een ochtend op radio 538 iets hoorde over het fenomeen ‘Biersommelier’. Huh??? Bestaat dat?? Dat klinkt gaaf! DAT GA IK DOEN!!

En hop… ff googlen en meteen ingeschreven voor de nieuwe lichting van StiBON 1 een maand later. Volkomen bleu ernaar toe, hop… en door! Wat een wereld en wat een fascinatie. En wat een mooie, leuke mensen!

 

Favoriete bier: Deze vraag kan ik dus echt niet beantwoorden. Zou hetzelfde zijn als je zou vragen van welk kind ik meer houd. (Als ik meerdere kinderen zou hebben 😊)

Want? Ligt volledig aan het weer, setting, mood.

 

Favoriete brouwerij: Eigenlijk zijn er twee brouwerijen die ik een warm hart toe draag op het moment. Gulpener Bierbrouwerij, omdat deze generaties lange familiebrouwerij zo lekker hun eigen koers vaart. Altijd bezig is met het milieu, de ondernemers uit de omgeving, het meegaan in trends zonder ‘mee te lopen’. Super sympathiek, eigenwijs: Ik houd ervan!

Brouwerij Noordt, omdat deze brouwerij in zo’n korte tijd zoiets moois heeft opgebouwd, met fantastische, doordrinkbare bieren van geweldige kwaliteit. Alleen maar met de mouwen opgestroopt, schouders eronder en NIET LULLEN MAAR POETSEN! Ook hier gaat mijn (toch wel Rotterdamse) hart sneller van kloppen.

 

Houdt absoluut niet van: Onkunde in de horeca. Dat wil zeggen: iedereen moet alles een keer leren. Maar zomaar iets roepen (over bier) wat helemaal nergens over gaat.. tenenkrommend.. Een voorbeeld uit tientallen: Deze witte pils is voor…?

Ff serieus...

 

Doet vandaag de dag met bier: Op dit moment werk ik het voor het prachtige Gulpener Bier. Dit doe ik als Speciaalbier Adviseur voor de horeca. Daarnaast geef ik veel proeverijen aan groepen op locatie.

 

Wil in de toekomst met bier: Ik ben bezig met een eigen bedrijfje wat ik run naast mijn werkzaamheden voor Gulpener. Er wordt gewerkt aan de website! Binnenkort meer hierover...

Mijn missie is om de mensen in de horeca een goede basistraining te kunnen geven, om het voorbeeld van hierboven nooit meer te hoeven horen.  Een goed advies te kunnen krijgen als je ergens een vraag over bier hebt. Een mooi schoon glas, waar bewust in wordt getapt, omdat men op de werkvloer weet waarom dat belangrijk is.  Enz... Enz...

En uiteraard blijf ik de proeverijen doen! Altijd laagdrempelig en vooral niet te serieus, wel gezellig en uiteraard steek je er altijd wat van op!

Reactie schrijven

Commentaren: 0