· 

Portfolio Kim

Naam: Kim Sonneveld

 

Met bier begonnen sinds: Dat begon eigenlijk al heel vroeg! Als klein meisje mocht ik al achter de bar bij mijn vader in het horecabedrijf helpen, het bier vond ik (zoals zoveel kinderen) erg interessant om in een glas te tappen. Eigenlijk wist ik toen al dat ik in de horeca wilde werken! Ik heb een tijdje op de Antillen gewoond en gewerkt (uiteraard in een horecabedrijf) maar mijn budget om flink te stappen was minimaal en bier drinken een stuk goedkoper dan dure cocktails of wijn, gaande weg ging ik het steeds meer waarderen en mijn liefde voor bier (pils in dit geval) was geboren.

 

Favoriete bier: De vraag die ik het meeste krijg. Ik houd van pure smaken, pure geuren. Eigenlijk zeg ik altijd steevast pils! Op dit moment (hartje zomer) ben ik verzot op Goses en Weizen. Het frisse romige, de mooie geuren van de gist afkomstig! Ik overdrijf niet wanneer ik het woord verliefd gebruik! Verder ben ik gek op bieren met rookmout, een subtiel Brett’je en wanneer de dagen korter worden en de kaarsen aan drink ik graag een warme, donkere, zware, stroperige, vette Quadrupel en als deze dan ook nog eens een aantal jaar rustig de tijd heeft gehad om mooi te rijpen dan kan een ultiem geluksgevoel niet uitblijven.

 

Favoriete brouwerij: Hmmm... ik heb geen uitgesproken favoriet… Ik vind iedere brouwer die veel passie en kennis heeft voor wat hij doet te gek! Daarbij vind ik het knap dat in een tijd waar zoveel keus is er iedere keer weer pareltjes opduiken.

 

Bierverleden: Zoals ik al vertelde ben ik al vroeg achter de bar beland en eigenlijk daar nooit meer vandaan gegaan. Ik vond het erg interessant dat er combinaties werden gemaakt met wijnen en spijzen maar vond niet altijd alle combinaties even sterk en ging experimenteren met bieren en ontdekte dat dat soms veel meer klopte of zelfs logischer was dan de in eerste instantie gebruikte wijn. Ik wilde hier meer van weten en in 2014 ben ik begonnen met StiBON. Er ging een wereld voor mij open! Ik had al redelijk wat bier geproefd maar dit ging veel verder dan alleen proeven, de verhalen, de passie. Ik was hier duidelijk op mijn plek! Na niveau 1, door naar 2 en naar 3 in Oostenrijk. Ondertussen ben ik Biersommelier en niet zomaar 1! De honderdste van Nederland! ;-)

 

Houdt absoluut niet van: Kunstmatige smaken, geuren of mondgevoel.

 

Want: Ik vind bier juist zo fantastisch omdat het zo bijzonder knap is dat je van zo weinig ingrediënten zo’n mooi product kunt maken! Kunstmatige smaakstoffen etc. vind ik geen mooie toevoeging.

 

Doet vandaag de dag met bier: Ik heb mijn baan als bartender opgezegd en mij volledig gericht op bier. Ik vind het mega gaaf om mensen te enthousiasmeren om mooie bieren te drinken en doe dit graag in de vorm van een proeverij op locatie, daarbij help ik horeca personeel d.m.v. een laagdrempelige horeca biertraining om hen wat handvatten te geven zodat zij weten wat er in huis is, hoe je daar mee moet omgaan en hoe je dat kunt verkopen. Ook zit ik weer met mijn neus in de boeken om nog meer over bier te leren.

 

Wil in de toekomst met bier: Nog meer mensen aan het bier krijgen! Leuke dingen doen met de BierBitches, maar mijn ultieme wens is een klein biercafé(’tje) met een mooi assortiment bieren en smakelijke bijpassende happen.

 

Doei! Groetjes Kim #ikbenhieralleenvoorhetbier

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0