· 

Portfolio Thera

Naam: Thera Roes

 

Met bier begonnen sinds: 2015

 

Favoriete bier: Ik ben dol op ‘zuur’. Lastig om daar een favoriet uit te pikken. Maar, zoals veel dingen in het leven, heeft bier ook met emotie te maken. Daarom kies ik voor de Rosé de Gambrinus (de ‘Framboise’) van de Belgische brouwerij Cantillon.

Want: Zuur is altijd al mijn smaak geweest. Als kind kreeg ik speciale melk omdat ik de (zoete!) moedermelk zo weer uitspuugde! Ik kan me nog goed herinneren dat ik op een bierfestival in Leiden stond en een Liefmans Kriek dronk. Wist ik veel. Mijn vriend zei toen; ‘wacht maar tot je een echte kriek drinkt, je weet niet wat je meemaakt!’. Tijdens een weekend Brussel naar brouwerij Cantillon geweest. Wat een fantastische ‘cult’ plek. Alles ziet er nog zo uit als 100 jaar geleden en is nog echt in werking! Inclusief de spinnenwebben die ze daar niet (mogen) weghalen; deze zorgen voor minimalisering van bv de (fruit)vliegen in de brouwerij. Briljant!

 

Favoriete brouwerij: In Nederland natuurlijk brouwerij De Prael, waar ik sinds kort werkzaam ben, op de nieuwe locatie in Den Haag. Naast heerlijk bier ook een prachtig verhaal: we werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een psychiatrisch verleden. De Prael zorgt voor werkervaring, maar ook een sociaal vangnet. Enorm leuk om te zien hoe mensen groeien in hun zelfvertrouwen en sociale contacten. Verder Cantillon en Alvinne (beiden Belgisch en zuur, zuur, zuur!!).  

 

Bierverleden: Dat is eigenlijk nog vrij recent. Tot een aantal jaar geleden kwam ik niet verder dan pils, af en toe een Duvel of een La Chouffe, soms een (te zoete!) Kriek en een Dort! Toen ik mijn huidige vriend Nico leerde kennen, dronk ik met hem wel eens andere speciaal bieren mee. Tevens was hij vrij actief in de bierwereld en op den duur wilde ik ook kunnen ‘meepraten’. Zodoende ben ik in 2015 gestart met StiBON 1. Eigenlijk met het idee van ‘leuk, ik doe deze opleiding, dan weet ik ook iets meer’. Maar ik wist niet alleen meer, het smaakte ook naar meer! En toen bleek dat ik genoeg punten had om naar Niveau 2 te gaan. heb ik dat gedaan! Dat bleek wel van een heel ander kaliber; hier heb ik echt een zeer breed scala aan bieren en smaken leren kennen. Ook bezocht ik steeds meer festivals en ging ik veel bewuster proeven. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld Rauch bieren, wowww wat een smaakexplosie!! In september 2017 heb ik mijn diploma Internationaal Biersommelier behaald.

 

Houdt absoluut niet van: Dierenmishandeling. En (te) zoete bieren en erg hoog alcoholische bieren.

Want: Zoet is niet mijn smaak, zoals ik al heb uitgelegd 😉

 

Doet vandaag de dag met bier: Ik werk inmiddels bij de Prael en heb samen met mijn vriend de website  www.followthebeer.nl. We bloggen over bier, maar geven ook bierproeverijen. De naam van onze website komt voort uit het feit dat we bijvoorbeeld op vakanties en trips altijd ‘het bier volgen’. En als je dat doet kom je de leukste plekken tegen. Een brouwerij ligt bijvoorbeeld vaak wat buiten de stad en vaak blijkt de wijk daarom heen wat rauwer en hipper te zijn dan het centrum, soms ook met leuke restaurants of winkels. Zo levert het volgen van het bier altijd wel een mooi avontuur op! Ook brouwen we thuis ons eigen bier, lekker experimenteren! Ontzettend leuk om samen zo een passie te delen!

 

Wil in de toekomst met bier: Ik zou heel graag horecapersoneel trainen op het gebied van bierkennis en bierbehandeling, daar schort het helaas in de horeca nog wel eens aan. Verder vind ik het ontzettend leuk en een eer om deel uit te maken van de fantastische BierBitch club! Wat een kennis en passie bij elkaar!! Ook blijf ik het bier volgen samen met Nico. Plezier maken, nieuwe smaken en mooie plekken ontdekken. Mijn passie blijven uitoefenen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0